"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Konjonktürel yumuşama” perdesinde

Cevher İLHAN
08 Mayıs 2024, Çarşamba
Ankara’da kapalı kapılar arkasında “yeni anayasa” perdesinde sahnelenen siyasi satranç oyununun perde arkası bir yığın muamma ile muallel.

Hukuk ve adaletin ıskartaya çıkartıldığı vetirede temel hak ve hürriyetler bir defa daha siyasi pazarlıkta kullanılıyor.  Ve bu durum, ortaya atılan “yeni anayasa”nın bir paravan olduğu, “iktidar cephesi”nin bu paravanın arkasında bir dizi siyasi senaryoyla katakulli kurguladığı tesbitlerini teyid ediyor.

“YENİ ANAYASA” YEMİ…

Belli ki iktidar partisinin 31 Mart travmasını atlatmak, partilileri konsolide etmek, Erdoğan’a dördüncü kez adaylığın önünü açmak hesâbıyla “yeni anayasa” yemi ortaya atılıyor.

AKP iktidarında, özellikle “tek kişilik yönetim”de ülkeyi sürükledikleri ekonomik gayya kuyusundan çıkarmak için ülke ülke gezen Hazine ve Maliye Bakanı para ararken, AYM ve AİHM kararlarının uygulanmamasıyla bile bile Anayasa çiğnendiği halde, Batılı sermaye merkezlerini ikna etmek için dış dünyaya “demokratlaşıyoruz”, “hukuka dönüyoruz” deniliyor, ama bu sözlerin aslı yok.

Maksat, seçimle oluşan havayı silmek, en son iktidarın kaybettiği belediyelerde açığa çıkan israfın, şatafatın, vahim borç yükünün üstünü örtmek, ayyuka çıkan yolsuzlukları, hırsızlıkları, rüşveti, ihaleye fesat karıştırmayı, yandaşları kayırmayı nazarlardan kaçırmak. Bu arada muhalefeti bir defa daha birbirine düşürerek toptan devre dışı bıraktırmak…                       

Bu şaşırtmayla sanki siyasi rant uğruna ateşleyip alevlendirdikleri kamplaştırmayı ve kutuplaştırmayı kendileri yapmamış gibi “siyasette diyalog dönemi” havası pompalanıyor.

MUHALEFET, DİKKAT!

Ülkeyi sürüklediği felâketin faturasını muhalefete yükleme saptırmasıyla ekonomideki tahribatı başkalarına yükleyen “tek kişilik hükûmet” kıskacındaki siyasi iktidar “yeni anayasa” ile toplumda meşruiyet arayışında; bunun temrinleri yapılıyor.

“İktidara iliştirilmiş havuz medyası”nın, “gereğini yapmak’la görevli yandaş yorumcular”ın, maaşlı trollerin ve her türlü dezenformasyonu yapan Saray mahfillerinin propagandasıyla her türlü komplo ve kumpas deneniyor, bütün düğmelere birden basılıyor.

Hâsılı “iktidar cephesi”, Cumhurbaşkanı ile partisinin toplumda kaybettiği kabulü yeniden geri alarak “Saray yönetimi”ni idame telâşında. Daha baştan çürüyen ve ülkenin bütün kurumlarını çökerten “otoriter ucûbe rejim”i meşrulaştırmakla ikameye canhıraş didiniyor.

Demokratik muhalefet fevkalâde dikkatli olmalı; “konjonktürel yumuşama”ya kanmamalı. 

Okunma Sayısı: 985
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Necati

    8.5.2024 13:52:50

    Artık ne yaparlarsa yapsınlar, millet oyunlarını bozdu. Artık yeter diyerek aslında 22, yıllık iltidarın ne kadar büyük tahribatlar yaptığını anladı. İlk genel seçimlerde bunları gönderebilmek için sabırsızlanıyoruz. Muhalefet de bunların tuzaklarına düşmeyecektir. Millet uyanmıştır. Mulefeti de devamlı uyarmaktadır.

  • Oğuz Yiğiter

    8.5.2024 03:51:39

    Hakikaten 2015'teki uenilgi sonrası sergilenen istişkâfi görüşme tiyatrosunun 2024 versiyonunun ikinci perdesi daha ustaca sergilenmeye çalışılıyor. 14-28 mayıs 2023 tarihinde duruma el koyup, Kemal Bey'i oyun dışına iten el bu sefer de "siyasette yumuşama" perdesinde ziyaretçilik oyunuyla milletin 31 marttaki biriken öfke patlamasını sönümlendirme taktikleri peşinde. Bu safhada gerçek demokratların ciddi ikazlarına kulak kesilecek uyanık kamuoyuna ihtiyaç var. İşte o ihtiyacı karşılayan bir hudutta istikamet nöbetçisınin yazısı. Tebrikler, dualar Cevher Bey...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı